top of page

Tips om je mentale gezondheid te checken

Bijgewerkt op: 4 okt. 2023Het is belangrijk om mentaal in balans te blijven. Maar wat heb je nodig om in balans te blijven? Ik baseer me graag op de geluksdriehoek om een kleine check-up uit te voeren. Stel jezelf de volgende 3 vragen:


- Kan ik voldoende mezelf zijn?


Kan ik wel voldoende mijn eigen wensen kwijt? Kan ik mijn eigen mening kwijt? Worden er met mijn gevoelens rekening gehouden? Heb ik het gevoel dat ik gewoon mezelf kan zijn zonder dat ik daarop afgerekend word?


- Ben ik goed omringd?


Ervaar ik voldoende steun van de omgeving? Kan ik bij mensen mijn verhaal kwijt? Wie is er voor mij?


-Voel ik me goed?


Hoe voel ik me precies? Voel ik me wel goed? Wat voel ik dan precies? Besef ik hoe ik me voel? En wat maakt dat ik me zo voel?


Stel jezelf regematig deze 3 vragen en maak voor jezelf de balans op. Gaat het wel goed met me? En vooral indien het niet goed dat : wat kan ik eraan doen? Want voor jezelf zorgen is meer dan ok!


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page